Uniform

 

På denne side kan du se, hvordan du binder dit tørklæde, som er en del af vores uniform. Du kan også se hvor mærkerne skal sidde på uniformen og hvad de betyder.


I 2015 fik KFUM-spejderne en ny uniform. Der er lidt forskel på hvor mærkerne de skal sidde, afhængigt af, om du har den nye eller den gamle uniform. Den nye uniform har lommer og danmarkskort på ryggen, det har den gamle ikke - sådan kan du kende forskel på dem.


Når du bliver meldt ind i gruppen, får det et tørklæde af os. Selve uniformen skal du selv købe. Dette gøres hos Eventyrsport, men du kan også prøve at finde en brugt uniform i stedet. Når man lige er startet til spejder, er det helt fint kun at have et tørklæde, men når du begyder at gå mærker, kan det være fedt at have sin egen uniform. Indtil man får det, kan mærkerne sys på tørklædet.


Tørklædet

Alle spejdere har et tørklæde - uanset hvilket land og spejderkorps, de kommer fra. Tørklædet kan have forskellige farver og mønstre afhængig af hvilke traditioner, man har i landet og gruppen. Alle KFUM-spejdere har røde tørklæder. På nogle kurser og lejre får man specielle tørklæder, eller man kan byttet sit tørkæde med en anden spejder på en stor lejr.

Tørklædet rulles tæt sammen på langs, så der er en slip på 7-10 cm. Man kan med fordel stryge det, rulle det sammen og give det et par sting, så det holder formen.


Tørklædet holdes sammen med et venskabsknob/fireknob eller en tørklædering.

Den nye uniform

Den gamle uniform

Mærkeforklaringer

Gruppenavn er mærket med "Lundehus" skrevet med rødt.Gruppelogo er det hvide mærke med tipien og kirken.Årsstjerner viser, hvor mange år, du har været spejder. Der skal kun sidde én årsstjerne ad gangen på uniformen, så en tidligere stjerne skal du tage af, inden du sætter en ny på. Årsstjernerne uddeles på andet møde efter sommerferien, hvor man også rykker op til en ny enhed, hvis man er gammel nok.Når du er ulv, får du et ulvenavn, som du kan bruge, når du er til spejder.Enhedsmærket viser hvilken aldersgruppe, du tilhører. Dvs. om du er bæver, ulv, junior, trop, senior eller rover.Distriktsmærket er skjoldet i guld og blåt, det bl.a viser rundetårn og andre bygningsværker i København. Mærket bæres af alle spejdere fra København, Amager og Frederiksberg. Vi udgør tilsammen Hafnia Distrikt.Projekt-, lejr- og event-mærker er mærker, som du har fået, fordi du har været med på en lejr eller et særligt arrangement.Aktivitetsmærker/specialmærker er sekskantede temamærker, som du tager i løbet af en række spejdermøder eller måske på en enheds- eller gruppetur.Kursusmærker får du, hvis du har gennemført et af KFUM-spejdernes kurser.Funktionstegn får man, hvis man er leder eller assistent.


Bande- og patruljeleder og assistent: Hvid

Enhedsleder og assistent: Rød

Gruppeleder og assistent: Grøn

Distriktschef og assistent: Lilla

Hovedbestyrelse/Korpsstab: 1 gul stregDanmarksmærket bæres på den gamle uniform, når man har været på lejr i udlandet og sidder på den nye uniform, når du køber den.Korpsmærket sidder allerede på uniformen, når du køber den og er KFUM-spejdernes logo.Verdensspejdermærket sidder også på uniformen, når du køber den. Alle spejdere, der er med i WOSM (The World Organisation of The Scout Movement - Verdensspejderbevægelsen) har dette mærke. Den lilla farve er bevægelsens farve. Spejderliljen i midten af mærket er spidsen af kompaspilen, der peger mod nord og betyder "den rette vej at gå". Rebet rundt om betyder, at spejdere overalt i verden er venner, og endelig viser råbåndsknobet, at venskabet mellem spejdere ikke kan ødelægges.