Ungdomskurser

 

Hold dig opdateret med hvor og hvornår de næste kurser afholdes direkte på KFUM-Spejdernes hjemmeside via linket: https://spejdernet.dk/uddannelse/


Tilmeldning til kurserne sker direkte via Medlemsservice, så kontakt din leder for at få hjælp til at tilmelde dig. Så kan vi også sikre os at du kommer på lige netop det kursus der passer bedst til dig.


Roland 1

Et kursus for unge fra 13 til 15 år. Kurset tager udgangspunkt i de grundlæggende spejderfærdigheder og er det første kursus der skal ruste dig til at blive en god patruljeleder hjemme i gruppen.

Det er primært et udendørskursus som afholdes i skolernes ferie og varer omkring en uge.


Roland 2

Kurset henvender sig til unge fra 14 til 16 år. Her får du ny inspiration med hjem til spejderarbejdet i patruljen. Du lærer at arbejde alene og at indgå i et samarbejde med din patrulje. På kurset kommer du til at arbejde med relevante projekter og lærer at instruere og lede andre. Du vil komme til at kende dine styrker, skubbe til dine grænser og opleve spejderarbejde ud over det sædvanlige igennem ”Learning by doing”.

Det er primært et indendørskursus som afholdes i skolernes ferie og varer omkring en uge.


Diamant

Diamant er målrettet spejdere i alderen 15-17 år. På kurset vil din personlige udvikling være i fokus og du vil i løbet af ugen komme til at stå overfor et stort fysisk og psykisk pres, som Diamant er kendt  for. Igennem hele ugen får en personlig vejleder, som har fokus på dig og dine kompetencer og dine udfordringer. Tanken bag kurset er at den største udvikling sker, når vi står overfor store udfordringer. Husk på: Diamanter skabes under pres.

Det er primært et udendørskursus som afholdes i skolernes ferie og varer omkring en uge.


Diamant Extrem

Diamant Extrem er for spejdere mellem 18 og 20 år, der har gennemført Diamant og trænger til at få brudt endnu flere grænser. Ligesom på Diamant, klarer du dig kun, hvis du arbejder sammen med andre og holder hovedet koldt. Staben vil presse dig på alle tænkelige måder, og du lærer hvad og hvor meget du kan bidrage med i pressede situationer. På kurset vil du arbejde sammen med andre i grupper, der ikke nødvendigvis ligner den klassiske patrulje og du vil få indsigt i hvordan både du og andre reagerer i forskellige situationer.

Det er primært et udendørskursus som afholdes i skolernes ferie og varer omkring en uge.


ULK - Ungdoms Leder Kursus

Kurset er en blanding af teori og praksis for spejdere mellem 17 og 21 år som tager udgangspunkt i at den enkelte spejder får værktøjer, teorier og metoder med hjem i spejderrygsækken.

På UngdomsLederKursus møder du moderne ledelsesværktøjer på et højt niveau. ULK skaber dygtige ledere ved at udvikle deltagernes selverkendelse og udfordre dem på andet end fysik.

ULK bliver betragtet som et meget krævende kursus - til trods for, at man sover indenfor og får maden serveret. På kurset vil du også møde formidling, feedback, planlægning, anerkendende tilgang og mange flere emner, som vil gøre dig til en bedre leder.

Det er primært et indendørskursus som afholdes i skolernes ferie og varer omkring en uge.


Læs mere om hvad de enkelte kurser indeholder på KFUM-Spejdernes hjemmeside -https://spejdernet.dk/uddannelse/tag-paa-kursus/